Nazaj na vrh

EWOL s podporo skupni kandidaturi štirih občin slovenske Istre za EPK 2025

EPK_PI2025_x_Way_Of_Life_MarinaKoper_9.10.2020_01_PhotoAlesRosa.jpg

S skupno fotografijo županov občin Piran, Izola, Koper in Ankaran ter ekipe najboljše slovenske jadrnice Way of Life so v projektu EWOL potrdili svojo podporo skupni kandidaturi štirih občin slovenske Istre za Evropsko prestolnico kulture 2025.

Vodstvo projekta EWOL, katerega ambasador je ena najboljših jadrnic na svetu, je v kandidaturi prepoznalo številne sinergije, ki segajo na področje športa, kulture, gospodarstva, diplomacije in turizma.

 »Kljub mednarodni razsežnosti našega projekta smo ponosni na ta prostor, predvsem pa na ogromen potencial, ki ga ima v primeru izbora za EPK naziv,« je dejal Gorazd Mauri, vodja projekta EWOL.

Slovensko jadranje v olimpijskih razredih in na velikih jadrnicah je s svojimi uspehi ponosen ambasador ne le slovenske Istre, temveč celotne Slovenije kot pomorske države, države znanja, inovativnosti in tudi velikih kulturnih dosežkov. 

»Tako kot je na jadrnici ključni dejavnik za končni uspeh povezanost ekipe in podrejenost skupnemu cilju, je slednje enako pomembno tudi pri ambiciozni kandidaturi. Zato pozdravljamo skupno pobudo štirih občin in nas bo v ta namen na prihodnjih regatah spremljala tudi grafična podoba kandidature oziroma njen logotip na glavnem jadru,« dodaja Mauri.