Nazaj na vrh

Gerrard Schueft

Umetnik:

Gerrard Schueft, Nemčija

Organizacija:

Chemnitz, EPK 2025

O umetniku:

Gerrard Schueft se je rodil v Karl-Marx-Stadtu (tako se je imenoval Chemnitz v času nekdanje NDR), kjer je odraščal in tudi še vedno živi. Od leta 2008 se s srcem, glasom in humorjem udeležuje pesniških slemov. Opažanja iz vsakdanjega življenja secira na drobne koščke in jih ponovno sestavlja na osnovi svojega pogleda na svet in družbo. Nikoli pa ni odklopljen od občinstva: vsak se lahko najde v njegovih besedilih in se na koncu smeje z njim. Poleg tega je voditelj, organizator kulturnih prireditev, leta 2018 pa je bil prvak Chemnitza, finalist saškega deželnega prvenstva v pesniškem slemu in polfinalist vsenemškega prvenstva v Zürichu.

Vrsta umetniškega dela: Kratka video sekvenca
O umetniškem delu:

Leta 2019 je bila objavljena novica, da so prvič našli mikroplastiko v človeških iztrebkih. Ni me zmedlo to dejstvo, temveč navdušen, skoraj zmagoslaven slog poročila. Rad bi – na svoj način – navajal k razmišljanju, ne da bi bil moreč, in želim spodbuditi pozitivne spremembe. Vendar pa bi bila to lahko sprememba prav za vsakega posameznika.

Komentar žirije:

Zares izvrstno umetniško delo – briljantno in zabavno v vseh pogledih. Posebna omemba za tega umetnika in EPK Chemnitz 2025!

 

Tema: VODA, POKRAJINA, ZRAK, PLASTIKA in ODPADKI, TEHNOLOGIJA