Nazaj na vrh

Dragana Sapanjoš

Umetnica:

Dragana Sapanjoš, Hrvaška

Organizacija:

Istrska kulturna agencija/Agenzia culturale istriana

O umetnici:

Dragana Sapanjoš se je rodila leta 1979 v Sloveniji. Otroštvo je preživela v SFRJ, točneje na Hrvaškem, kjer je zaključila šolo za uporabno umetnost in oblikovanje. Leta 1998 se je preselila v Benetke, kjer je obiskovala Akademijo za likovno umetnost. Študij je zaključila leta 2004 na milanski akademiji za likovno umetnost Brera. Naselila se je v Milanu in tam preživela naslednja leta, leta 2013 pa se je vrnila na Hrvaško, v dimenzijo, ki je geografsko blizu, a hkrati kulturno tako oddaljena, in nadaljevala z raziskovanjem. Izbrane nagrade: Antonio Ratti, VIR Viarafirni, ACACIA, Moroso, Futuraresidence, izbrana samostojna razstava na Trienalu hrvaškega kiparstva.

Vrsta umetniškega dela: Kratko literarno besedilo
O umetniškem delu:

Delo je namenjeno predstavitvi v osebnih avtomobilih … preko vseh lokalnih radijskih postaj, da bi povezalo celotno istrsko geografsko regijo.

Komentar žirije:

Zdi se, da ta zanimivi projekt umesti gledalce neposredno v podobe znotraj performansa. Toda njegova tematika ima precej nejasno zvezo s podnebnimi spremembami … razen če so avtomobili tisti, ki pripovedujejo zgodbo?

 

Tema: TEHNOLOGIJA